NFT Digital Art die verandert met de prijsvolatiliteit van Bitcoin Verkocht voor een record van $ 101.000

Matt Kane’s „Right Place & Right Time“, een niet-vervangbaar token (NFT) digitaal kunstwerk dat elke dag verandert met de prijsvolatiliteit van bitcoin, beweert de kunstenaar, is verkocht voor een record van 262 ether of $ 101.100 op blockchain-platform Async Art.

Volgens een beschrijving van het kunstwerk op de website van Async Art wordt elke dag onafhankelijk een nieuwe compositie voor de master gegenereerd op basis van de vluchtigheid van BTC en de prijsactie van de afgelopen 24 uur

Het werk is samengesteld uit wat het platform “lagen” noemt. Het stuk van Kane heeft er 24. De prijs van elk uur regelt programmatisch de rotatie, schaal en positie van een correlerende laag, zegt het. Kijkers kunnen de prijsvolatiliteit van de dag inschatten door het kunstwerk te bekijken . Het lijkt er echter op dat de kunstenaar zelf enige invloed kan hebben op de variaties.

‚Het is vernederend. Ik ben het meest opgewonden dat ik heb geholpen met het openen van prijsniveaus voor andere digitale kunstenaars om hun werk serieus te nemen en te gaan leven van kunstverkopen, ”zei de in Chicago geboren Kane in een verklaring gedeeld met Bitcoin Superstar.

„Totdat we de herkomst en schaarste op de blockchain konden aantonen, was de manier waarop we digitale kunst verkochten in vergelijking prehistorisch“, voegde de kunstenaar toe, die de code schreef, die de dagelijkse beeldveranderingen genereert.

NFT Digital Art die verandert met de prijsvolatiliteit van Bitcoin Verkocht voor een record van $ 101.000

Token Angels , een cryptogerichte engelinvesteerder en kunstverzamelaar, kocht Kane’s stuk. Variaties van het kunstwerk zullen de komende 10 jaar worden geslagen en de kunstenaar zal periodiek een NFT digitale kunst op de markt brengen om een ​​belangrijke dag in het leven van Bitcoin te vertegenwoordigen. Deze NFT geeft zijn tokenhouder ook het recht om een ​​fysieke afdruk te kopen.

„Als een knipoog naar de vaste voorraad van 21 miljoen bitcoin, ontvangt de inzamelaar een omzetaandeel van 21% van de individuele NFT- en printverkopen en zullen er slechts 210 NFT’s worden geslagen“, aldus Matt Kane. Het artistieke experiment zal worden uitgevoerd als een creatieve tegenhanger van Bitcoin, waarbij gevisualiseerde vluchtigheid wordt gebruikt om de kunstenaar te helpen bij het delven van 210 NFT’s, legde hij uit en voegde toe:

Ik zal onderzoeken waar een gedecentraliseerd kunstwerk in kan evolueren, aangezien proof-of-work in de loop van de tijd steeds grotere uitdagingen met zich meebrengt. Maar net als bij Bitcoin, zal het verstrijken van de tijd nodig zijn om het grootser meesterwerk dat aan het werk is te observeren.

Related Post