WBTC stijgt als meer Bitcoins het Etherische Netwerk binnengaan

De waarde van de Bitcoins op het Ethereum-netwerk is binnen een maand meer dan verdubbeld.
Met de Decentralized Finance (DeFi) industrie als grootste recordbreker de laatste tijd, blijven Bitcoin-houders niet achter. Het totale aantal Bitcoins dat op het Ethereum is opgesloten benaderde de hoogtepunten van 43.509 BTC met een waarde van meer dan 534 miljoen dollar op het moment van publicatie.

Wrapped Bitcoin (WBTC) is de voor de hand liggende leider onder de andere Bitcoin-tokenisatiemiddelen. Bitcoin-tokenisatie is een manier om Bitcoins te gebruiken op andere blokkades zoals het huidige recordbrekende Ethereum-netwerk.

Volgens de gegevens van Dune Analytics is de totale hoeveelheid Bitcoins die in het WBTC zijn vergrendeld sinds medio juli bijna verzesvoudigd en bijna verdubbeld in de afgelopen 10 dagen.

Respectievelijk is het totale aanbod van WBTC sinds mei monumentaal gestegen en overtreft het momenteel de pieken van 26,6k, waarmee het ver voorbijgaat aan de penningen van de concurrent. Met deze statistieken is Wrapped Bitcoin (WBTC) de populairste gedenkwaardige Bitcoin op Ethereum blockchain, die momenteel een marktaandeel van 64,7% heeft.

Wrapped Bitcoin (WBTC) is de eerste ERC20-munt die één op één wordt ondersteund met Bitcoin System. WBTC of met andere woorden de getokeneerde Bitcoin creëert de mogelijkheid om Bitcoins over te brengen naar het Ethereum-netwerk. Het brengt ook de liquiditeit van ’s werelds grootste digitale valuta naar gedecentraliseerde beurzen (DEX), die in staat worden gesteld om Bitcoins te gebruiken voor token transacties.

DEX’s op aanvraag

De hele DeFi-industrie bereikt een hoogtepunt sinds eind juni, toen het de eerste $1 miljard mark van de totale waarde vergrendeld overtrof. Vanaf dat moment zijn de grafieken omhooggeschoten, wat de groei van meer dan 5 miljard dollar in minder dan twee maanden illustreert.

En aangezien de hele industrie geen tekenen van vertraging vertoont, doet de decentrale digital asset exchanges (DEX) dat ook. Integendeel, de DEX’s zijn sinds 13 augustus op volle toeren, waardoor de totale waarde in minder dan een week tijd verdubbeld is. Volgens DeFiPulse is er op het moment van publicatie 1,48 miljard dollar aan totale waarde vergrendeld in decentrale beurzen.

Wrapped Bitcoins domineerde ook de DEXes. Liquiditeitspool Curve is een absolute leider op het gebied van gefrankeerde Bitcoins-transacties, die in het weekeinde ongelooflijk hoog opliepen. Volgens Dune Analytics werden er deze zondag 291 Bitcoins via Curve naar Ethereum getransfereerd. Met de huidige BTC-prijs van $11.850 in het achterhoofd komt er bijna $3,5 miljoen aan Bitcoins in het Ethereum-netwerk in één dag.
Gedecentraliseerde beurzen (DEX) zijn de op één na best presterende sector van DeFi na de uitleen- en leenindustrie, die momenteel 3,38 miljard dollar van de totale waarde in de activa heeft opgesloten.

Aangezien de liquiditeitsmijnbouw een van de meest winstgevende bronnen van inkomsten is voor DeFi, heeft de sector tijdens de zomermaanden aanzienlijk gefloreerd. De hype had echter vooral betrekking op de nieuw gelanceerde penningen zoals Compound (COMP) die onmiddellijk de top van de DeFi-projecten werden die veel meer winst opleverden dan hun oorspronkelijke waarde.

Related Post